Minerva Cycling Team debuteert woensdag in de Trofeo Calvia, één van de vijf voorbereidingswedstrijden van de Challenge Mallorca. Deze eerste wedstrijd wordt verreden tussen Peguera en Palmanova (154,7 km). Op het Spaanse eiland krijgen de renners een geaccidenteerd parcours voorgeschoteld.

Een aantal andere wedstrijden zoals de Tour Down Under en de Vuelta a San Juan vinden dit jaar niet plaats wegens de alom bekende reden. Dit resulteert in een sterk bezet deelnemersveld in de Challenge Mallorca met de aanwezigheid van 10 UCI WorldTour Teams.

Thomas Joseph:

"Deze vijf wedstrijden van de Challenge Mallorca zullen een goede voorbereiding zijn voor wat komen zal. Het niveau zal hoog liggen door de aanwezigheid van WorldTour Teams die met sterke renners aan de start zullen staan. Resultaatsgericht zullen we waarschijnlijk iets tekort komen ook al kunnen we hier en daar verrassen met de jonge ploeg die we hebben. Het is van belang om publiciteit te verwerven in deze wedstrijden door eventueel in een vroege vlucht mee te gaan. De wedstrijden zullen in ieder geval een goede trainingsarbeid vormen.

In de stage die we voor deze wedstrijden inlassen, hebben we al enkele stevige, kwaliteitsvolle trainingsritten achter de rug. Je merkt dat de sfeer goed zit in deze jonge groep.

Zelf voel ik dat mijn conditie in stijgende lijn is nadat ik begin deze maand bijwerkingen had door mijn boostervaccin."

 

Preben Van Hecke (ploegleider):

"Deze Challenge Mallorca is het begin van een mooi iets. De renners hebben op stage goed kunnen trainen in uitstekende omstandigheden. We zijn er ons natuurlijk van bewust dat we niet van hetzelfde kaliber zijn als een WorldTour Team. Onze beloftenrenners zullen we zo goed mogelijk aan de finish proberen te krijgen. Ze worden per wedstrijd bijgestaan door jongens uit de ploeg met wat meer ervaring op dit niveau. Alles wat we onderweg kunnen meenemen is een mooie bonus. 

Zelf kijk ik er naar uit om mijn debuut te maken als ploegleider.  We zijn goed voorbereid, we hebben een mooi team en we zullen er het beste van maken."

 

Wedstrijddetails Trofeo Calvia:
woensdag 26 januari: Peguera - Palmanova, 154,7km

⇑⛰ 2906m

▶ 11:55

🏁 15:52 - 16:17