Thimo Willems pakte afgelopen zondag zijn eerste overwinning van het seizoen. In warme omstandigheden haalde Thimo het voor Lennert van Eetvelt en Vince Gerits. Een verrassende aanval in de laatste kilometer was genoeg om acht medevluchters te verschalken. Op de erelijst volgt hij de Colombiaan Alvaro Hodeg op.

Met enkele fonkelende namen aan de start kon de organisatie op een topdeelnemersveld rekenen. In laatste instantie koos onze ploeg om de GP Vermarc te rijden. Met 6 van onze renners verschenen we aan de start, twee renners (Enrico Dhaeye en Thibaut Ponsaerts) maakten deel uit van de selectie van Cycling Vlaanderen. Een omvangrijke groep kon al snel in de wedstrijd een voorsprong nemen. Beetje bij beetje werd de groep uitgedund met de sterkere renners die overbleven.  Thimo kon op een nijdige helling als een van de laatste renners nog aansluiting maken: "het werd een echte uitputtingsslag door de warmte."

Met negen renners doken ze de finale in met o.a. twee renners van Lotto-Soudal vertegenwoordigd. Alle aanvalspogingen werden gepareerd en dus ging men met negen man naar de meet. Echter had onze man uit Jette al een plan bedacht: "ik had de ronde ervoor al gezien dat ik op dat brugje iets kon proberen, het was alles of niets..."

Zo geschiedde, met een ultieme aanvalspoging dook hij solo onder de vod. Er was genoeg twijfel in de achtervolgende groep om hem niet meer bij de lurven te pakken.

Een mooie kentering nadat Thimo naar eigen zeggen de vorige twee jaar telkens achter de feiten aanreed...

Het zegegebaar was symbolisch. “Ik had een hechte band met Filip Carpentier die twintig jaar hard werkte en Minerva uitbouwde tot een topbedrijf. Hij genoot van zijn wielerploeg. Om de twee dagen stonden we in contact. Deze zege is dan ook eentje voor mijn overleden ploegbaas. Filip had nog grote plannen. Zijn vrouw en haar vennoten runnen het bedrijf en de ploeg nu verder. De sfeer in de ploeg is fantastisch. We klitten enorm fel aan elkaar.”