Gilles Borra schreef de derde etappe van de Arden Challenge op zijn naam. Na een moeilijke voorbereiding voor hem wegens ziekte vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar.

De vroege vlucht kwam na zeven kilometer tot stand. 9 Renners kozen het hazenpad met daarbij twee van onze eigen renners: Jorre Debaele en Gilles Borra. Het peloton hield de vluchters steevast binnen schot. De voorsprong schommelde tussen 30 seconden en maximaal 1 minuut 40. Met de laatste hellingen in zicht naderde het peloton met rasse schreden. Onder impuls van een sterke Jorre hadden de vluchters nog hoop om mee te spelen voor de zege. Gilles rook zijn kans en met een forse demarrage in de laatste kilometer hield hij stand om als eerste over de meet te komen. Jorre zelf kwam nog als vijfde over de streep.

"Deze zege draag ik op aan Filip, het is één voor hem vandaag. De hele ploeg kende een heftige periode door wat er gebeurd is, winnen was het doel, zeker met de sterke ploeg waarmee we aan de start verschenen." - Gilles Borra

Na een eerdere tweede plaats op dag 2 van Thibaut Ponsaerts wisten onze jongens op het elan door te gaan.

Foto: Claudy Petit