Minerva Cycling Team heeft zijn favorietenrol in de betreurde GP Carpentier waargemaakt. Een beslissende aanval met 9 renners waaronder Kasper Saver, Thomas Joseph en Gil D'heygere hield stand. In een prangende sprint haalde Gil D'heygere het voor Elias Van Breussegem en de Nederlander Rico Van Damme.

In Elverdinge stonden vlak nabij de fietszaak Carpentier veertien Minerva-renners klaar om het beste van zichzelf te geven. Voor de start werd er een dankwoord en herdenking gehouden. Onze blauwhemden mochten nadien symbolisch voor het peloton, de straten van Elverdinge doorkruisen.

Al snel werden een aantal jongens uitgeschakeld door lekke banden. Na een proefneming van Thomas Joseph werden de meeste aanvalspogingen teruggefloten. Voorbij halverwege koers ontstond er een negenkoppige vlucht met drie van onze renners in de gelederen. De voorsprong groeide uit tot een goede minuut. Het peloton speelde een kat-en-muisspel en kwam op een gegeven moment naderen tot 25 seconden. Daaropvolgend verbrokkelde het peloton in stukken met renners die hun kans waagden richting de kopgroep. Jarne Van Dyck deed hierin dienst als waakhond. In het peloton hielden o.a. Thibaut Ponsaerts en Yentl Vandevelde een oogje in het zeil.

Met een krappe voorsprong gingen de vluchters de finale in. Een aanvalspoging van Van Breussegem werd gepareerd, Saver probeerde het nadien op zijn eentje. De kans om solo over de meet te komen werd hem niet gegund. Ondertussen hield Gil D'heygere zijn ogen gericht op de renner van de taartjesploeg. Hij dook als tweede de laatste rechte lijn in. Op het ideale moment kwam hij naast en over Van Breussegem om als eerste over de meet te komen.

Geen mooier eerbetoon om Filip en Daniël te bedanken onder een stralende zon...