In deze 1.PRO wedstrijd - Bredene Koksijde Classic - heeft onze ploeg een collectieve sterke prestatie kunnen afleveren. Na een aantal aanvalspogingen slaagde Kasper Saver erin om mee te glippen met vier andere bondgenoten. De vroege vlucht hield stand tot op zo'n zeven kilometer van de finish. Het peloton daarentegen knakte in stukken tijdens de passage in het Heuvelland. Een aantal sprinters kon nadien terug de aansluiting maken wat ervoor zorgde dat de wedstrijd gecontroleerd werd richting Koksijde.

Met vijf man in de voorgrond kon onze blauwe brigade de kat uit de boom kijken. Tijdens de laatste kilometers probeerde onze ploeg om een treintje op de rails te krijgen. De WorldTeams namen onmiddellijk zelf het heft in handen om hun spurters zo goed mogelijk af te zetten. Niettemin eindigden vier van onze jongens in de eerste groep.

"We hebben als ploeg heel goed gereden. Onze opdracht was om iemand mee te hebben in de vroege vlucht, wat gelukt is met Kasper. Eens in de heuvelzone ontstonden er scheurtjes in het peloton. Samen met drie andere ploegmaten en Kasper in de vlucht konden we het lokale circuit in Koksijde induiken. Tijdens de laatste kilometers hebben we geprobeerd om met een treintje te komen. We hebben ons daar iets te veel laten doen om een top-15 te rijden.

Toch hebben we als ploeg veel publiciteit kunnen nemen en ons echt wel goed op de kaart kunnen zetten. Het is niet gemakkelijk om op te boksen tegen WorldTeams in zo'n wedstrijd. Zij kenden al een harde voorbereiding door van de ene wedstrijd/stage naar de andere trekken. In de komende maanden april en mei moeten we wel eens kunnen oogsten." - Thomas Joseph

 

Bredene Koksijde Classic 1.PRO (200,9km)

1. Pascal Ackermann (UAE Team Emirates)

2. Hugo Hofstetter (Team Arkéa Samsic)

3. Tim Merlier (Alpecin-Fenix)

24e Gil D'heygere

25e Thimo Willems

39e Thomas Joseph

49e Gilles Borra